Dáág Gilette...

Door BdK9001 op donderdag 27 januari 2011 13:13 - Reacties (38)
Categorie: -, Views: 14.562

Bijna iedere man wordt er meerdere malen per week mee geconfronteerd: scheren. Afhankelijk van de gebruikte methode, materialen en eigenschappen van het haar kan dit klusje ervaren worden van 'even relaxt scheren' tot 'oh god, ik moet mn bakkes weer schrapen'. Mijn ervaring ligt momenteel meer richting dat laatste, ik heb zowel een elektrisch apparaat als een Gilette, die beiden hun voors en tegens hebben.

Het grote voordeel van elektrisch scheren is toch wel dat ik het gewoon in de luie stoel kan doen en dat het vrij gemakkelijk is om een glad resultaat te krijgen als je het met regelmaat doet. Het nadeel is dat lang niet altijd alle haren meegenomen worden (vooral de iets langere, stuggere willen nog wel eens blijven zitten) en dat de wrijving voor een trekkerig gevoel en jeuk zorgt. Niet te vergeten dat er een geode kans is op ingegroeide haren.

De Gilette heeft als voordeel dat ie altijd alle haren meeneemt en dat de wrijving veel minder is dan met elektrisch scheren. Wel heb je altijd water en schuim nodig en geef je een fortuin uit aan mesjes. Ook is het eindresultaat pas daadwerkelijk glad als je twee kanten op scheert (wat bij stuggere haren behoorlijk oncomfortabel is).

Gelukkig bestaan er nog meer manieren om je gezichtshaar te managen, zo worden er nog steeds 'safety razors' verkocht en is ook het open scheermes nog steeds verkrijgbaar. Beiden hebben als voordeel dat ze slechts één snijvlak hebben, wat voor veel minder weerstand op de huid zorgt en dus comfortabeler is. Zoals de gebruikers van de, mijns inziens, vrij oncomfortablele Gilette Fusion weten heeft de kop 5 mesjes op rij en nog een extra blad voor de moeilijk bereikbare stukjes. De kant met de 5 mesjes kon mij niet bepaald bekoren, maar dat enkele blad schoor prima.

De ervaring daarmee heeft geruime tijd geleden al gezorgd voor een interesse in een fatsoenlijk scheermes met een enkel snijvlak. het vereist een behoorlijke investering om over te stappen naar een open scheermes, maar op je hele leven bespaart het een enorme hoeveelheid geld omdat je geen mesjes meer hoeft te kopen. Als het goed is heb ik de set dan ook in 4 jaar terug verdiend.

Er komt wel een boel kijken bij scheren met een open mes. Heb je bij je Gilette alleen het scheerapparaat, scheerschuim en aftershave nodig, bij een open mes komen daar nog een hangriem, een scheerrriem en een kwast bij kijken (en aluin voor de foutjes).

Het mes vergt redelijk wat onderhoud, maar een goed onderhouden mes gaat dan ook een leven lang mee. Een mooi bijkomend voordeel is dat je, doordat je extreem dicht op de huid scheert, ook gelijk alle dode huidcellen afschraapt, niet alleen worden je haren veel korter, je huid wordt er ook nog eens extreem glad en zacht van!

Nu is mijn set vandaag binnengekomen en moet ik me nog even door de handleiding worstelen, maar zaterdag ga ik ermee aan de slag. Mocht er geen update komen van mijn avontuur met het scheermes, dan heb ik iets essentieels geraakt :P

Volgende: Op het scherp van de snede... 01-'11 Op het scherp van de snede...
Volgende: Een week met Fedora 11-'10 Een week met Fedora

Reacties


Door Tweakers user GZFan, donderdag 27 januari 2011 13:17

Ik zou de update met een filmpje doen.
Kunnen we lachen :D

Maar serieus wel stoer dat je met zo'n mes doet. 'k Vind het best een eng idee O-)

Door Tweakers user Joep, donderdag 27 januari 2011 13:19

Before (8> and after :*) pics!!!

Door Tweakers user loewie1984, donderdag 27 januari 2011 13:20

Scheren is voor mij altijd een kriem, 's ochtends onder de douche probeer ik e.e.a. te combineren, tandjes poetsen, haartjes wassen en zo ook scheren. Toch ben ik niet tevreden over het resultaat en ik scheer me met een gilette mach3 en scheerschuim gebruik ik eigenlijk niet, ik gebruik de douchgel als vervanger. -ik hoor al mensen roepen- maar als ik met scheerschuim buiten de douche scheer is het net zo goed een drama. binnen 1.5 dag kan ik me weer scheren

Door Tweakers user Juicy, donderdag 27 januari 2011 13:24

Ik gebruik momenteel al diverse jaren de Fusion Power en gebruik daar geen scheerschuim bij. Gewoon elke ochtend onder de douche. Ik heb flinke en stugge baardgroei en op deze manier heb ik geen last van mijn huid. Ik gebruik trouwens wel de kant met 5 mesjes, de enkele kant heb ik namelijk nog nooit gebruikt.

Daarnaast doe ik met 1 mesje makkelijk een week of 4.

Door Tweakers user Erick81, donderdag 27 januari 2011 13:28

Waar heb je de set aangeschaft? Ik ben stiekem ook wel geïnteresseerd ;)

Door Tweakers user RaseriaN, donderdag 27 januari 2011 13:31

@loewie1984: ik moet elke dag scheren.. ik vind dat je geluk hebt met 1,5 dag :P

@BdK9000, Openmes is inderdaad wel relaxed, maar ga er maar vanuit dat je in het begin je bakkes echt vaak en hard openhaalt. Het heeft nogal wat gewennig nodig, imho!
Maargoed, het resultaat is er wel naar natuurlijk ;)

Door Tweakers user bonus, donderdag 27 januari 2011 13:37

Als deze blog niet meer ge-update wordt kunnen we aannemen dat het met het open mes niet helemaal gelukt is ;)

Door Tweakers user Postman_Pat, donderdag 27 januari 2011 13:41

Veel succes, ik ga je verhaal zeker volgen. Heb ook een tijdje elektrisch geschoren, maar ben weer terug bij nat scheren (wel Gilette Fusion). Elektrisch doe ik alleen nog maar als ik geen zin heb in schuim en water.

Wat kostte dit geintje je, die mesjes van Gilette zijn namelijk inderdaad behoorlijk duur, maar als je dit ook pas in 4 jaar terug hebt verdient in vergelijking met Fusion is het een aardig bedrag volgens mij.

Succes met het opnieuw leren scheren.

Door Tweakers user GoVegan, donderdag 27 januari 2011 13:53

ik scheer me meestal 3 tot 4 keer per week, gewoon sochtens onder de douch zonder gel of schuim. en gebruik daarvoor elcheapo's van de hema, werkt perfect.

wil nog wel keer de saftey razors gaan proberen.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 januari 2011 13:54]


Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 27 januari 2011 13:55

Ik ben ook erg benieuwd naar je ervaringen.

Investering van 4 jaar... is je set zo prijzig of kon je lang doen met je mesjes? Ik doe 1 tot 1,5 week met een mesje. Als ik dan 4 jaar tel dan kom ik op zo'n 350 euro....

Door Tweakers user Creep, donderdag 27 januari 2011 14:09

mocht je nog vragen hebben of spullen, er zit in Leiden een kapper die er een scheerwinkel op na houdt. Hij geeft ook cursussen geloof ik.

Website: iets met scheerwinkel en nl

Door Tweakers user rob_erwt, donderdag 27 januari 2011 14:17

Ik scheer me 1x in de week en zelfs dat vind ik eigenlijk te vaak... ;) Maar dat komt dan ook vooral omdat ik een ringbaardje heb. :P Overigens is het dan nog veel werk: eerst baardje onderhouden met baardtrimmer en dan vervolgens met een een Wilkinson Quattro mijn wangen en hals leeg schrapen.

Het is dat mijn vrouw het niet wil, anders liet ik gewoon een volledige baard staan. :)

Door Tweakers user Lawrentium, donderdag 27 januari 2011 14:19

Ik heb zelf de kappers versie van het open scheermes. Deze heeft verwisselbare mesjes ipv een vast mes. Deze gebruik ik niet voor m'n hele gezicht, maar meer voor de lastigere plekjes zoals m'n keel omdat de Gilette mesjes niet alles meer weg halen na een aantal keer scheren.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 27 januari 2011 14:21

of je doet wat minder moeite ;) - en trimt 'm veeeeeel makkelijker :P zeker als je van dat stugge bekhaar hebt ;)

Door Tweakers user BdK9001, donderdag 27 januari 2011 14:22

@ Erick81 en -RetroX- : Ik heb m online besteld bij de Koordenwinkel in België, kostte inclusief verzenden ¤162. Ik doe meestal een week of 4-5 met een mesje, maar das ook wel te merken op t eind :P

@ Juicy: Als ik me zonder schuim scheer trek ik zowat de haren uit mn gezicht. Bij mn kin voelt t met schuim én een nieuw mesje alsnog of ik de haren eruit trek ipv afscheer...

Ik schoor vroeger onder de douche, maar kreeg daar een heel trekkerige huid van, tegenwoordig gewoon braaf voor de spiegel. Heet water vooraf, koud water achteraf, scheelt ook al een hoop.

Door Tweakers user BeosBeing, donderdag 27 januari 2011 14:43

Tja, die krengen met 5 mesjes (Gillette Fusion) of 6 (Albert Hein) vind ik ook maar niets.
Ik heb een Wilkinson Quattro die ooit in een gratis baby-pakket zat (zat wat in voor moeders, een beetje voor het kind en dus 1 ding voor papa) maar nooit gebruik (weet zelfs niet meer waar hij ligt). De Wilkinson Extreme III heb ik in wegwerpversie geprobeerd maar de Wilkinson Protector met twee mesjes beviel me het best.

Ook andere systemen met twee mesjes zijn te pruimen, heb een Schick Advantage gehad, maar dat was ook geen volkomen succes, want door het schoonmaak-schuifje, tussen de twee mesjes bleef daar juist veel meer tussen zitten, haren en dode huid. De Gilette met twee-mesjes die ik daarvoor had beviel dan beter.

Voor mij geld: Twee mesjes is prima, drie gaat nog en meer is te veel. Wel zit er veel verschil tussen de gecoatte mesjes van de A-merken en de nog resterende dubbele mesjes van huis- en budget-merk. Bij die laatste twee blijven haren en dode huid plakken en heb je meer waterdruk nodig om ze schoon te spoelen. Afspoelen in stilstaand water is volkomen nutteloos.

Door Tweakers user Barleone, donderdag 27 januari 2011 14:53

Hm, lijkt me erg lastig. Als je hier en daar een bultje of pukkeltje hebt, zit je meteen onder het bloed.
Bedenk me ineens, zouden mensen die flauwvallen van bloed zich nooit durven scheren?

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 januari 2011 23:28]


Door Tweakers user himlims_, donderdag 27 januari 2011 15:02

Barleone schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 14:53:
Hm, lijkt me erg lastig. Als je hier en daar een bultje of pukkeltje hebt, zit je meteen onder het bloed.
Bedenk me ineens, zouden mensen die flauwvallen van bloed zich nooit scheren?
how? ik scheer me ~10jr - nog nooit een druppeltje gezien

Door Tweakers user 238498, donderdag 27 januari 2011 15:19

Na het lezen van je blog ook even op onderzoek gegaan. Wordt ook helemaal lijp van die mesjes en het scheren. Zit nu te twijfelen tussen "krabben en trekken". Nog niet helemaal duidelijk welke kant ik op moet/ga. Maar wat ik begrijp is het gladder en beter als de wegwerp mesjes. (op fok is er een leuk topic over) Mocht je het overleven en ik benieuwd naar je ervaringen :o

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 27 januari 2011 15:34

nossio schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 15:19:
Na het lezen van je blog ook even op onderzoek gegaan. Wordt ook helemaal lijp van die mesjes en het scheren.
Same here.

Door de vorm van mijn kaak werken de gilette scheermesjes slecht. Elektrisch is al helemaal geen optie. Een open scheermes lijkt me wel wat. Wat ik wel zeker weet is dat er dan ook een ehbo doos naar de badkamer verhuist... ben vooral in de ochtend geen held met messen.

Door Tweakers user LorD-B, donderdag 27 januari 2011 16:14

Om de zelfde redenen als jij heb ik al een jaar of 4 een baard. heb ook al eens na gedacht over een open scheermes dus ben erg benieuwd naar de updates.

Door Tweakers user DylanE, donderdag 27 januari 2011 16:39

Ik heb er ook al zo vaak over getwijfeld om zon mes te halen, bij mij in de stad zit een (echte) scheerwinkel waar ze verkrijgbaar zijn maar ze zijn wel aardig aan de prijs.

Maar zoals je zegt als je dat tegenover de wegwerp mesjes zet is het natuurlijk niks..

Ik vraag me alleen af, Hoe scheer je je snor? Moet je dan je hele neus aan de kant duwen ofzo? (aangezien je het mes altijd onder een bepaalde hoek houd om een scarface te verkomen :))

Door Tweakers user mwise, donderdag 27 januari 2011 17:11

Alvast 1 tip voor zaterdag:

Rule number one: never shave in the nude!

Door Tweakers user chucky, donderdag 27 januari 2011 18:15

mwise schreef op donderdag 27 januari 2011 @ 17:11:
Alvast 1 tip voor zaterdag:

Rule number one: never shave in the nude!
Exact de reden dat ik voor een Safety Razor (vlinder sluiting) ben gegaan, ipv een open mes... Een open mes is scherper dan enig mes wat je ooit hebt gezien (stanley mes is een botte vijl vergeleken een echt open mes), en als je dat ding een keer uit je handen laat vallen, ben je een boel bloed rijker... op de vloer... :x

Safetyrazor: ook behoorlijk scherp, ook dirt cheap (0.04 euro / mesje), en scheert ook goed :)

Zoiets heb ik (Double Edge Safety Razor met vlindersluiting):
Open: http://images.knifecenter...er/conk/images/CC022R.jpg
Dicht: http://ecx.images-amazon....XAr7g7L._SL500_AA280_.jpg

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 januari 2011 18:18]


Door Tweakers user lezzmeister, donderdag 27 januari 2011 18:52

Ik heb een Indiaan als overgrootvader, en dat is duidelijk te zien, onder andere aan mijn onvolledige baardgroei, maar wat er zit, is ook in en in stug en hard. De rug van mijn eigen hand haal ik er niet langs. Ik scheer me ook al sinds m'n 13e, dus dat is inmiddels 15 jaar.
Wat ik jullie kan vertellen:
Scheer nooit tegen de haargroei in, helemaal als de haren veel krullen. Ingegroeide haren, ingegroeide haren overal. Wil het niet compleet glad worden, dan moet je maar geen wegwerpmes nemen, of niet nat scheren.
Wegwerpmesjes heten wegwerpmesjes voor een reden. Gebruik ze een of twee keer, 3 of 4 als je echt bijna geen haar op je gezicht heb. Malloten hier die zeggen wekenlang met een mes te doen, doe er alleen hun ballen mee, of ze schrapen de huid open met een compleet bot mes. Ik vind het echt ongehoord.
Een goede scheerbeurt met een open scheermes kost wat tijd, een leuke safetey razor is een oplossing voor snel of als je echt compleet slaapdronken voor de spiegel staat. Een vlijmscherp open mes bij de halsslagader en dichte ogen is namelijk een recept voor een ramp. Onder andere te koop bij scheersalon en nl. Voorbeeld:http://www.scheersalon.nl...2987558A75DB11E0E822B9ABA
Ik noem het ook wel liefkozend een cocainemes, om duidelijke redenen.
Nat scheren is voor de vrouwtjes, daar doe ik niet aan.

Je moet zorgen dat als je een open scheermes gebruikt, de huid altijd compleet strak is. Kin omhoog, en dan straktrekken die handel, dan pas het mes erlangs. Let op de hoek, niet drukken. Laat hem erlangs glijden en de haren meenemen. Uiteraard met de groeirichting mee.
Dan niet zuunig doen met de aftershave, de alcohol ontsmet de boel. }>

Fun fact: mijn vriendin maakt haar benen spiegelglad in 10 minuten met een open scheermes. Ik heb nog nooit een snee gezien die er niet hoort, en ik check het toch buitengewoon vaak.
Ik zeg: Ook alle vrouwen aan het open scheermes/safety razor.

Te treurig voor woorden dat wegwerpmesjes tegenwoordig de norm zijn. Gelukkig heeft mijn opa me de kunst van het scheren geleerd. Toen waren het nog kerels. ;(

Door Tweakers user sypie, donderdag 27 januari 2011 19:16

Zit al langere tijd na te denken over óf een open mes of een veiligheidsmes. De laatste staat mij meer aan vanwege mijn eigen veiligheid.

Wegwerpmessen zijn leuk, als je ze niet nodig hebt. Dat is één van de redenen waarom er hier getrimd wordt. Maar ja, trimmen wordt niet in alle kringen gewaardeerd omdat ze liever een glad gezicht zien. Bummer. Trimmen gebeurt hier met een Braun Cruzer 4, waarover ik over het scheergedeelte ook niet helemaal tevreden ben.

Na het trimmen blijft mijn gezicht het minst aangetast door allerlei zaken die daar niet horen. Na het scheren komen er diverse pukkeltjes opzetten, geen succes dus. (misschien moet ik meer naar mijn vrouw luisteren en beginnen met smeerseltjes...)

Het is alleen jammer dat de fatsoenlijke scheermessen niet goedkoop zijn...

Door Tweakers user Kazu, donderdag 27 januari 2011 19:25

Grappig dat ik je blog nu lees. Ik zit zelf ook al ruim een jaar te denken om over te stappen op scheren met een open mes. Zelf heb ik niet echt een stevige baardgroei, hij dekt sowieso niet m'n hele gezicht. Dus als ik glad wil ogen, moet ik me ongeveer twee keer per week scheren.

Nu heb ik op mijn keel een dag na het scheren bijna altijd kleine puistjes zitten, van de ingegroeide haren. Ik scheer met Fusion, en ondanks dat hij verder prima scheert, verhelpt hij niet het probleem van de ingegroeide haren. Ik heb in de loop van de maanden veel informatie gezocht over scheren, en ben sinds een half jaar overgestapt op scheren met een scheerkwast en de Vergulde Hand. Dit is sowieso voor iedereen een aanrader, het resultaat is vele malen gladder, en het heeft ook ietwat geholpen tegen de problemen op m'n keel.

Toch is het probleem er nog steeds, en wat ik tot nu toe als meest effectieve methode heb gezien is scheren vlak ná het douchen. Dan is de huid op z'n zachtst, en meestal heb ik de dag erna weinig last van puistjes.

Al met al wil ik toch ook eens een open mes proberen, om te kijken wat het resultaat daar van is. Ik zat laatst te zoeken of er misschien een echte Turkse kapper in Eindhoven zat, waar ik het eens bij kon proberen maar ik kon er geen vinden (iemand?).

Lang verhaal, maar ik ga zeker je blog volgen. Ik ben heel benieuwd naar het leerproces :P

Edit: En trouwens, aftershave met alcohol is geen goede voor na het scheren. Alcohol droogt je huid uit, en tenzij je er tegen kan, kan je beter een aftershave balsem pakken.

[Reactie gewijzigd op donderdag 27 januari 2011 19:26]


Door Tweakers user krietjur, donderdag 27 januari 2011 19:36

Ik gebruik al tijden Gilette Fusion, bevalt me uitstekend. Ik scheer me altijd onder de douche, zonder scheerschuim. 2x in de week pak ik m'n kop er ook bij mee, ook zonder scheerschuim. Mesjes gaan ook best lang mee vind ik, ik doe rustig 2 maand met 1 mesje wat ik niet gek vind met de hoeveelheid scheerwerk ;)

Door Tweakers user Xbox2go, donderdag 27 januari 2011 19:44

Of je bezoekt een laserkliniek en bent van het scheren af ;)

Door Tweakers user Raven, donderdag 27 januari 2011 20:48

Dat zit ik al een tijd te overwegen....

Door Tweakers user Barleone, vrijdag 28 januari 2011 00:54

offtopic:
@Raven: Ziet die weegschaal er zo uit: _/¯ ?

Door Tweakers user YopY, vrijdag 28 januari 2011 09:23

Waren die 'straight razors' niet onhandig en zelfs gevaarlijk als je ze zelf gebruikte? Was een documantaire op TV over scheren, daar werd dat aangegeven.

Zelf heb ik jarenlang met Wilkinson met 3 mesjes geschoren, niks mis mee, goed resultaat, en de mesjes zijn goedkoper dan de nieuwere modellen (alhoewel nog flink aan de prijs). Recent een webshop ontdekt (iets met goedkoperscheren oid) die die zooi goedkoper aan kon bieden.

Heb ook voor m'n verjaardag een electrische gekregen (Philips), da's handiger voor dagelijks gebruik... maar ben nog niet overtuigd, heb het idee dat je hiermee lang zo glad en netjes scheert dan met messen. Maar dat is misschien gewenning. Nu doe ik dus electrisch en met mesjes (zonder schuim, beetje water misschien) bijwerken.

Door Tweakers user 238498, vrijdag 28 januari 2011 11:40

@hierboven
Voor sommige mensen is elektrisch scheren gewoon dodelijk. Met mijn huid en baardgroei is het aangenamer om het weg te branden met lucifers :) Ook het gewone scheren is een hele routine om de dag (uren) erna niet te vergaan van jeuk en brand. Creme/zalf/douchen/insmeren/etc.. om de dag erna glad op je werk te komen. Om 2 dagen later maar weer geintjes te maken over roestige uiteinden van stalen zenuwen op je gezicht. Nog een keer scheren is een garantie voor een zeer veel ongemakken. 1x per week scheren is voor mij echt de max en al op het randje. Met alle uitvoeringen van mach3, turbo's en tralies voor de mesjes al aan de slag geweest.Dus als er een manier is om dit alles te voorkomen ben ik zeker voor een beetje extra risico te porren ;)

Door Tweakers user shades, vrijdag 28 januari 2011 13:18

Schuimscheren nooit gedaan - werkelijk een t3ringhekel aan scheren in het algemeen. Scheer me dan ook nooit glad - heel lang razor gebruik maar vond niet niet. Nu heb ik dit ding al een tijdje en scheert super. Binnen 2min klaar en redelijk glad - niet voor fcking kantoorklerken maar glad genoeg voor al het andere werk. Wordt verkocht als "3dgn baard" maar met trimstuk eraf nog gladder - geen irri huid - geen ingroei gedoe..


Door Tweakers user jediah, vrijdag 28 januari 2011 22:34

Wat leuk, heb zo'n enkel mes zelf altijd al fascinerend gevonden! Ik lees graag je bevindingen/resultaat?

Door Tweakers user dan79, zondag 24 april 2011 17:51

Ik vind het scheren met een mach III of fusion(power) ook niet zo fijn. Je ragt met 3 of 5 mesjes tegelijk langs je huid en ipv een gladder resultaat(wat overigens onzin is) zoals gillette beweerd resulteren meer mesjes op de huid in meer huidirritatie.

Dan over de prijs van de mesjes niet te spreken mach III en fusion(power)mesjes zijn stervensduur.

Ik scheer me nu dagelijks met een safety razor, na het open scheermes(klapmes) de beste manier van scheren. De mesjes kosten geen drol(ik heb supermax mesjes en van de hema) ik heb zelfs mesjes van 0,06 cent per stuk waar ik 10 beurten mee scheer.......tel uit je winst(zeker op jaarbasis)

Als je nog nooit een safetyrazor hebt gebruikt(krabber) dan kun je starten met een goedkoop en mild exemplaar. Je hebt een lord premium safetyrazor voor slechts 8,95 euro die ondanks dat het een massaproduktie scheermes is een erg goed en glad resultaat heeft(beter dan de mach III) Hier kocht ik mijn Lord premium scheermesje:
http://www.winkelplein.nu/barbershopsuply/

Ook kun je de plastic wilkinson sword safetyrazor kopen voor dezelfde prijs alleen is de kop van dit scheermes groffer waardoor ik soms slecht bij sommige plaatsen kwam(vooral onder de neus)
Nogmaals dit zijn 2 goedkope safetyrazors om mee te beginnen en om eens kennis te maken met deze manier van scheren zonder meteen een boel geld kwijt te zijn. Ook zijn ze erg mild en dat is voor een beginner erg belangrijk omdat je in het begin als je nieuw bent met deze methode van scheren mensen nogal de neiging hebben om te hard te drukken op het scheermes, en dat moet je by dit type scheermes niet doen.

Dit kan bij de mach III of fusion geen kwaad maar bij een safetyrazor wel omdat het gewicht van het mes nu op 1 mesje ligt ipv van verdeeld over 3 of 5 mesjes. Je zult jezelf dan dus snijden bij een verkeerde techniek.

Het is dus even een kwestie van de juiste techniek aan leren in het begin, (truck is om het gewicht van de safetyrazor het werk te laten doen en niet hard te drukken!!)

Heb je dit eenmaal door dan wil je niet meer anders.

Ook raad ik mensen aan om een scheerzeep of creme met een goede scheerborstel aan te schaffen. Deze scheerzepen en scheercremes lijken ouderwets, maar ze zijn veel beter voor de huid omdat ze geen synthetische stoffen bevatten zoals die blauwe gillette troep die ze bij de drogist verkopen en vol synthetische rommel zit!

Ook gaat scheerzeep veel langer mee dan een busje scheerschuim of gel, dus ook dat voel je in je portomonnee op de langer termijn.

Dus zowel voor je huid als voor je portomonnee heeft het scheren met een goedkoper krabber veel voordelen. En als het scheren met een goedkoper safetyrazor je bevalt kan je een duurder exemplaar aanschaffen zoals de scheermeshouders van merkur of edwinjagger enz.. Ze kosten soms 30 a 40 euro. Maar weet wel dat dit verchroomde scheermeshoudertjes zijn die je levenlang meegaan, dus dat is op zich ook iets wat je er na een paar jaar al uit hebt. Heel wat anders dan die plastic rommel die gillette tegenwoordig maakt. Ook kun je sites als marktplaats of ebay afstruinen om oude gillette krabbers van de jaren 30 tot de jaren 70 te bemachtigen , sommige exemplaren kun je voor een koopje op de kop tikken en zien er nog steeds prima uit!(zegt ook iets over de kwaliteit van de scheermessen van gillette vroeger toen duurzaamheid nog wel een rol speelde!)

Hier wat video's van mij over scheren met een safetyrazor:

http://www.youtube.com/watch?v=K3p_YPzp3AE

http://www.youtube.com/wa...ture=mfu_in_order&list=UL

http://www.youtube.com/wa...ture=mfu_in_order&list=UL

Door Tweakers user Jazzper, vrijdag 24 februari 2012 20:16

Ik kwam hier via Google terecht. Scheer nu zelf sinds kort met een EJ DE87L krabber. Ben enthousiast geworden door dit topic op GoT. Dit? Ja deze:
http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1453497

aanrader voor wie hier nog terecht komt!

Reageren is niet meer mogelijk